Levné matrace New Dreams

Levné Matrace: Jak vybrat kvalitu za skvělou cenu

Výběr matrace je jedním z nejdůležitějších rozhodnutí, které ovlivňuje kvalitu vašeho spánku a celkovou pohodu. Pokud hledáte levné matrace, nemusíte se obávat, že byste museli obětovat kvalitu. V tomto článku se podíváme na to, jak najít kvalitní a cenově dostupné matrace, které vám poskytnou pohodlný a zdravý spánek.

 

Proč je kvalitní matrace důležitá?

Spánek je nezbytný pro regeneraci těla a mysli. Kvalitní matrace vám poskytne optimální podporu pro vaši páteř a pomůže předcházet bolestem zad a krční páteře. Nesprávná matrace může vést k nekvalitnímu spánku, což může negativně ovlivnit vaše zdraví, náladu a výkon během dne. Proto je důležité vybrat matraci, která bude vyhovovat vašim potřebám, i když hledáte ekonomičtější variantu.

 

Typy levných matrací

Na trhu existuje několik typů matrací, které se liší materiálem, konstrukcí a cenou. Každý z těchto typů nabízí různé vlastnosti a výhody. Pojďme se podívat na ty nejčastější typy levných matrací:

 

Pěnové matrace

Pěnové matrace jsou jednou z nejdostupnějších variant na trhu. Tyto matrace jsou vyrobeny z různých druhů pěny, přičemž nejčastějšími materiály jsou polyuretanová pěna a paměťová pěna (memory foam).

  • Polyuretanová pěna: Tento materiál je velmi pružný a lehký. Nabízí dobrou podporu a přizpůsobuje se tvaru těla, i když ne tak precizně jako paměťová pěna. Polyuretanové matrace jsou často cenově dostupné a ideální pro lidi s nižším rozpočtem.

  • Paměťová pěna: Paměťová pěna je známá svou schopností přizpůsobit se tvaru těla a poskytovat vynikající podporu. Tento typ pěny je oblíbený díky schopnosti snižovat tlakové body a zlepšovat cirkulaci krve. I když jsou matrace z paměťové pěny obvykle dražší, existují i cenově dostupné varianty, které nabízejí dobrou kvalitu.

 

Taštičkové matrace

Taštičkové matrace jsou další oblíbenou volbou pro ty, kteří hledají kombinaci podpory a pohodlí. Jsou vyrobeny z pružin, které jsou samostatně umístěny v malých kapsách nebo "taštičkách". Tento typ matrace nabízí vynikající podporu pro tělo, protože pružiny pracují nezávisle na sobě, což umožňuje lepší přizpůsobení se tvaru těla.

  • Výhody taštičkových matrací: Taštičkové matrace poskytují lepší cirkulaci vzduchu než pěnové matrace, což zajišťuje chladnější spánek. Díky nezávislé práci pružin je také minimalizováno přenášení pohybu, což je výhodné pro páry.

 

Latexové matrace

Latexové matrace jsou vyrobeny z přírodního nebo syntetického latexu a jsou známé svou dlouhou životností a hypoalergenními vlastnostmi. Přírodní latex je odolný vůči plísním, roztočům a bakteriím, což z něj činí ideální volbu pro alergiky.

  • Výhody latexových matrací: Latexové matrace poskytují pevnou podporu a jsou velmi odolné, což zajišťuje dlouhou životnost. I když mohou být dražší, existují i levnější varianty, které nabízejí skvělý poměr ceny a kvality.

 

Jak vybrat správnou levnou matraci?

Při výběru levné matrace je důležité zvážit několik faktorů, které ovlivní váš spánek a pohodlí. Zde jsou některé z klíčových aspektů, na které byste měli myslet:

 

Tvrdost matrace

Tvrdost matrace je jedním z nejdůležitějších faktorů, který ovlivňuje váš komfort. Matrace se obvykle dělí na měkké, středně tvrdé a tvrdé. Volba správné tvrdosti závisí na vaší hmotnosti, preferencích a spánkovém stylu.

  • Měkké matrace: Jsou ideální pro lidi s nižší hmotností a pro ty, kteří preferují spánek na boku. Měkká matrace poskytuje lepší podporu pro boky a ramena.

  • Středně tvrdé matrace: Jsou univerzálnější a vhodné pro většinu spáčů. Nabízejí rovnováhu mezi podporou a pohodlím a jsou ideální pro lidi, kteří spí na zádech nebo na břiše.

  • Tvrdé matrace: Jsou vhodné pro osoby s vyšší hmotností nebo pro ty, kteří preferují spánek na zádech. Tvrdá matrace poskytuje lepší podporu pro páteř a pomáhá udržovat správnou polohu těla během spánku.

 

Velikost matrace

Velikost matrace je dalším důležitým faktorem, který ovlivňuje kvalitu spánku. Je důležité vybrat matraci, která odpovídá velikosti vaší postele a poskytuje dostatek prostoru pro pohodlný spánek.

  • Jednolůžko: Ideální pro jednotlivce nebo pro malé prostory, jako jsou dětské pokoje.

  • Dvojlůžko: Vhodné pro páry nebo pro ty, kteří preferují více prostoru během spánku.

  • Manželská postel: Poskytuje maximální pohodlí a prostor pro dva spáče.

 

Materiály a konstrukce

Materiály a konstrukce matrace ovlivňují její pohodlí, životnost a cenu. Je důležité zvolit matraci, která kombinuje kvalitní materiály s precizní konstrukcí.

  • Paměťová pěna: Nabízí vysokou úroveň pohodlí a podporu, ale může být teplejší během spánku. Pokud preferujete chladnější spánek, zvažte matraci s chladicími vlastnostmi nebo s vrstvou gelu.

  • Latex: Je odolný a hypoalergenní, ideální pro alergiky a pro ty, kteří hledají matraci s dlouhou životností.

  • Pružiny: Poskytují vynikající podporu a lepší cirkulaci vzduchu, ale mohou být hlučnější než pěnové matrace.

 

Jak ušetřit na kvalitní matrace?

Pokud hledáte levné matrace, existuje několik způsobů, jak ušetřit a přitom získat kvalitní produkt.

 

Nákup v našem obchodě New Dreams

Jedním z nejlepších způsobů, jak najít levné matrace, je přijít si prohlídnout naši nabídku v obchodě v Plzni - Trnové 288 nebo na našem eshopu New Dreams. Náš obchod nabízí široký výběr kvalitních matrací za příznivé ceny. Navíc můžete využít různé slevy, akce a výprodeje, které vám pomohou ušetřit ještě více.

 

 

Levné matrace nemusí znamenat nízkou kvalitu. S trochou průzkumu a porovnání můžete najít matraci, která splní vaše požadavky na pohodlí a podporu, aniž by zatížila váš rozpočet. Ať už preferujete pěnové, taštičkové nebo latexové matrace, je důležité vybrat tu správnou pro vás. Navštivte New Dreams a objevte širokou nabídku matrací, které vám pomohou dosáhnout kvalitního spánku za skvělou cenu.