Podložka na matraci neboli topper

Podložka na matraci neboli topper.

Příliš tvrdá a nepohodlná postel? Pořiďte si podložku na matraci!

Pořídili jste si novou matraci a pozdě jste zjistili, že je pro vás příliš tvrdá? Spíte na rozkládacím gauči a každý večer řešíte, jak si co nejpohodlněji lehnout? Zkuste své spaní vylepšit. Podložka na matraci, kterou můžete znát i pod názvem topper vylepší každé spaní! Jedná se o pomůcku z paměťové pěny, která vylepší vaše spaní během chvilinky.

Co je to podložka na matraci a kdy si ji pořídit?

Topper je v podstatě tenká podložka vyrobená z paměťové pěny, která ovšem nedokáže nahradit matraci jako takovou. Je potřeba ji vždy položit na spací plochu, ať už ji tvoří tvrdá a nevyhovující matrace, nebo třeba rozkládací gauč, do kterého si často matraci vybrat nemůžete. Při koupi podložky na matraci se řeší prakticky stejná kritéria, jako při výběru samotné matrace. Z jakého je vyrobena materiálu? Jaká je její tvrdost? Dá se její potah sundat a vyprat? Je vhodná pro alergiky? Kolik má anatomických zón?

Kdy vám podložka na matraci nepomůže?

Někdy si lidé mylně podložku na matraci kupují proto, že nechtějí investovat do nových matrací. Proto ji položí na staré a proleželé matrace, na pohovku, která se nedá rozložit a v jejímž sedáku trčí uvolněná pera, nebo si ji dokonce pokládají na zem v domnění, že se dobře vyspí. To všechno je omyl. Topper nemůže vyrovnat proleželou a hrbolatou matraci, ani zamezit tomu, aby vás netlačila pera z gauče do zad. Rovněž vám nijak nepomůže, spíte-li na zemi. Ke kvalitnímu spánku je potřeba i kvalitní rošt, a především rovná a neponičená matrace.

Topper pro zlepšení kvality spánku

Podložka na matraci má jednoduše za úkol vylepšit kvalitu a intenzitu vašeho spánku. Dosáhne toho tak, že zintenzivní účinky vaší matrace. Topper Relax patří mezi nejoblíbenější na trhu. Vyrábí ho česká firma, je možné dodat jej v různých rozměrech a intenzitu vašeho spánku zlepší i díky potahu s výtažky z Aloe Vera.

Velmi podobné vlastnosti má i Topper Active, který je stejně jako Topper Relax vyroben z paměťové pěny a má pět anatomických zón vylepšujících váš spánek. Váha vašeho těla se lépe rozloží, pěna zmírní tlak na svaly a klouby a sníží stres. Místo výtažku z Aloe Vera obsahuje Topper Active výtažek ze soji.