Matrace 140x200

Trápí vás omezující prostor pro vaše pohodlné spaní? Máte problém se rozhodnout, zda spát sami na jednolůžkové, nebo dvojlůžkové matraci? Nebo snad nemáte v ložnici dostatek místa na velkou manželskou postel?
V tomto případě jsou pro vás ideální matrace 140 x 200 cm, na které se perfektně vyspí 1 člověk, ale komfortně je vhodná i pro 2 osoby.

 

Malý prostor?

Rozhodnout se pro správnou velikost je jedna z nejdůležitějších částí u vybírání matrací. Mnoho lidí trápí nedostatečný prostor, rádi se rozvalují a z malého prostoru může nakonec vzniknout bezesná noc. To pak ovlivňuje i náladu po celý den.
Na druhou stranu jsou i lidé, kterým malý prostor nevadí a řeší nedostatečné místo u sebe v ložnici. Tzv. francouzské lůžko vám zaručí příjemnou a ničím nerušenou noc ve dvou.

Rozhodně se nemusíte bát, že matrací 140 x 200 něco zkazíte. Z obrovského sortimentu matrací v tomto rozměru stačí vybrat jen ten správný typ. Mezi antibakteriálními, pěnovými nebo latexovými, které se přizpůsobí tvaru vašeho těla až po zdravotní, které vám tělo zpevní, namasírují svaly a zmírní tlak, který se během odpočinku tvoří. Zde už je jen na vás, který typ si vyberete, popřípadě je ale možno poradit se s odborníkem a výběr tak ujasnit.

 

Matrace 140 x 200 cm má široký záběr...

Matraci 140 x 200 cm si může zakoupit kdokoliv a v jakémkoliv věku. Je vhodná jak pro malé děti, tak pro dospělé. Ke koupi matrace se doporučuje zároveň přikoupit voděodolný chránič, pokud se jedná o dětský pokoj nebo klasický chránič pro dospělého uživatele. Zamezí tak znečištění nebo případnému polití tekutinou. Zadržuje prach a hlavně pohlcuje pot.
Potahy na matrace jsou prodyšné, takže nehrozí výskytu plísní a vlhkosti. Je možné vybrat i potahy s antibakteriální úpravou, které jsou vhodné pro alergiky.

Pokud se tedy rozhodnete zakoupit tuto matraci, věřte že vaše pohodlné spaní už nebude ničím rušeno. A jak všichni víme, spánek je ta nejdůležitější část dne, takže se vyplatí dopřát si ten největší komfort.