Pružinové matrace

Proč si vybrat pružinové matrace?

Vybíráte nové matrace a přemýšlíte, které z nich jsou nejlepší a jaké si vybrat? Na trhu je dnes opravdu velké množství druhů a člověk se v nich může snadno ztrácet. My vám dnes představíme přednosti pružinové matrace. V čem spočívá její výhoda a proč si vybrat právě ji mezi všemi ostatními?

 

Co je to pružinová matrace

Pružinová matrace taštičková, sestává z množství pružinek zašitých v malých látkových pytlíčcích. Ty jsou sice poskládány vedle sebe. Jednotlivé pružiny jsou umístěny samostatně a mají tak lepší možnost reagovat na tvar vašeho těla a jeho pohyby. Mohou mu tak poskytnout tu správnou podporu. Páteř, která má správnou podporu, méně namáhá okolní svaly a poskytuje vyšší komfort a účinnější odpočinek.

Pružinová matrace bonelová má pružiny s větším průměrem. Celé bonelové jádro je navzájem provázáno a pružinky reagují méně citlivě než je tomu u taštičkové matrace.

Pružinové matrace patří k těm nejvzdušnějším a stačí jim i pevný podklad, nejlépe s otvory.

 

Jakou pružinovou matraci si vybrat?

Pružinových matrací je celá řada. Každá má jiné vlastnosti, které mohou vyhovovat odlišným typům lidí. Např. Taštičková matrace Clear Zone poskytuje bodovou podporu, která je mnohem přesnější než u klasických pružin a páteři tak umožní zaujmout při odpočinku zdravou polohu.

Taštičková matrace Full Form je výhodná např. pro manželské postele, kdy každý z partnerů potřebuje odlišnou tvrdost matrace. Každá její strana totiž disponuje odlišnou tvrdostí. Můžete si vybrat buď střední, nebo tvrdou stranu matrace. Velkou výhodou u tohoto typu je kromě prodyšnosti a celkového pohodlí i sedm anatomických zón. Čím více zón totiž matrace mají, tím lépe se mohou přizpůsobit páteři.

Velmi podobné vlastnosti má i matrace Soft Medic. I ona má hned sedm anatomických zón a otočit se dá na obě strany. Tento typ má navíc potah Medical Silver, který zajišťuje protiroztočovou a antiplísňovou úpravu. Je tak ideálním adeptem pro postele astmatiků nebo alergiků.

 

I taštičková matrace Top Comfort disponuje sedmi anatomickými zónami a bodovou podporou páteře, která umožňuje skutečně kvalitní spánek a odpočinek pro tělo i mysl. Potah matrace je ošetřen proti roztočům a plísním, takže ho ocení alergici a astmatici. Tato matrace je vhodná pro všechny, kteří upřednostňují středně tvrdé až tvrdé matrace.

 

Už víte, která bude ta vaše? Taštičkové matrace díky svým vlastnostem patří mezi nejlepší na trhu a zároveň mezi to nejlepší, co můžete svému tělu dopřát.

Informace o zdravotních matracích se můžete dočíst i na blogu Spánek pro zdraví.

new dreams cesky vyrobce matraci