Manželské postele

Manželské postele a jak vybrat tu pravou.

I manželské postele se občas musí vyměnit! Vybavujete nový byt? Přemýšlíte, která by pro vás byla ta nejlepší? Abyste vybrali manželskou postel, na které se vám bude dobře spát i odpočívat, chce to nejprve trochu popřemýšlet a nedívat se jen na vzhled. Tady je pět našich tipů, na co se při výběru zaměřit.

Rozměry jsou základ

Dříve než se začnete vybírat manželskou postel podle vzhledu, stylu a materiálu, dobře si změřte rozměry místnosti, kam ji umístíte. I když se její velikost většinou odvíjí od velikosti roštů a matrací, může se stát, že konstrukce postele bude širší a delší a vám už nezbyde v ložnici moc místa na pohyb kolem ní. Pak se stane, že nepůjdou otevřít dveře nebo skříň, nebo se budete neustále bouchat o roh postele do nohou.

Materiál a styl

Dalším krokem je výběr materiálu a stylu. Na výběr je mnoho krásných manželských postelí z masivu, které jsou vhodné především pro alergiky a astmatiky, ale i postele celočalouněné. Je třeba si uvědomit, že čalouněnou postel je třeba občas vyluxovat, dřevěné lůžko stačí otřit.

Dalším důležitým kritériem je umístění peřin během dne. Chcete je ponechat na posteli? Nebo je raději uklidíte do úložného prostoru? Nebo necháte peřiny ustlané na posteli a úložný prostor využijete jinak? Podle toho můžete zvolit, zda skutečně potřebujete a chcete manželskou postel s úložným prostorem nebo bez něj.

Pokud zvolíte manželskou postel bez úložného prostoru, počítejte s tím, že bude stát na vyšších nohách a bude potřeba pod ní luxovat a vytírat. Nemáte-li doma robotického pomocníka, který za vás prach a nepořádek z pod postele odstraní, dobře si tuto volbu promyslete. Obzvlášť, máte-li v ložnici koberec.

Manželská postel podle zdravotního stavu

Manželskou postel si dobře vybírejte i v případě, že máte nějaké zdravotní problémy. Nemusí to být jen již zmíněné astma a alergie. Např. starší lidé a lidé s problémy s pohybovým aparátem ocení vyšší postel, ze které se jim bude dobře vstávat a lépe usedat/ulehat. Výška postele se pak dá ještě regulovat výškou matrace.

Nezapomínejte na rošty a matrace

A tím se dostáváme k tématu, na které se nesmí v případě výběru manželské postele zapomínat. Tím jsou kvalitní rošty a matrace. Pokud už má postel rošty vestavěné, nic moc s tím neuděláte a my tento způsob rozhodně nedoporučujeme. Pokud si tedy můžete vybrat, zvolte raději takové, které budou anatomicky funkční a umožní vám zdravější spánek. Při výběru matrací pak dbejte na doporučení odborníků, ať zvolíte takovou, která vám dopomůže ke kvalitnímu a zdravému spánku. Využít můžete i našeho rádce pro výběr matrace.

Postel pro zdravý spánek i pro relaxaci

Manželské postele nemusí sloužit jen ke spánku a manželským radovánkám. Dobře si promyslete, zda v ní budete skutečně trávit čas jen v leže, nebo si rádi před spaním přečtete nějakou knihu. Pak vám bude lépe vyhovovat postel s vyšším čelem, o které se pohodlně při čtení opřete. Výborným pomocníkem jsou i nastavitelné rošty, které si můžete uzpůsobit do polohy v sedě.

Radit by se dalo samozřejmě ještě více a déle, ale to je již spíše na individuálních potřebách každého zákazníka. Proto se neváhejte zeptat jak našeho odborného a zkušeného prodejce v obchodě, anebo zkrátka napište na náš email, kde rádi zodpovíme každý dotaz.

new dreams cesky vyrobce matraci