matrace 140x 200

Výhody matrace 140x200 cm

1. Větší prostor pro jednotlivce

Jedním z hlavních důvodů, proč si lidé vybírají matrace 140x200 cm, je dostatek prostoru. Tento rozměr poskytuje jednotlivcům dostatek místa pro pohodlné spaní, aniž by se cítili stísněně. 

2. Úspora prostoru v malých ložnicích

Pro páry, které mají omezený prostor v ložnici, je matrace 140x200 cm ideálním kompromisem mezi pohodlím a úsporou místa. Na rozdíl od větších matrací (např. 160x200 cm nebo 180x200 cm), tento rozměr nezabírá tolik místa, což umožňuje lepší využití prostoru v ložnici.

3. Cenová dostupnost

V porovnání s většími matracemi jsou matrace o rozměru 140x200 cm často cenově dostupnější. To je důležité zejména pro mladé páry nebo jednotlivce, kteří mají omezený rozpočet.

 

Typy materiálů pro matrace 140x200 cm

1. Pěnové matrace

Pěnové matrace jsou oblíbenou volbou díky své schopnosti přizpůsobit se tvaru těla a poskytovat podporu tam, kde je to nejvíce potřeba. Existují různé druhy pěn, včetně paměťové pěny, která je známá svou schopností zmírňovat tlakové body a zlepšovat cirkulaci krve

2. Latexové matrace

Latexové matrace jsou vyrobeny z přírodního nebo syntetického latexu a jsou známé svou dlouhou životností a hypoalergenními vlastnostmi. Tyto matrace nabízejí vynikající podporu a jsou ideální pro lidi s alergiemi nebo astmatem.

3. Pružinové matrace

Pružinové matrace obsahují kovové pružiny, které poskytují pevnou podporu a dobré odvětrávání. Tyto matrace jsou tradiční volbou a jsou často cenově dostupnější než pěnové nebo latexové matrace.

 

Jak vybrat ideální matraci 140x200 cm

 

1. Zvažte své spánkové potřeby

Při výběru matrace je důležité zvážit své spánkové potřeby a preference. Například, pokud máte problémy s bolestmi zad, může být vhodná matrace s vyšší úrovní podpory, jako je latexová nebo ortopedická matrace. Vhodné jsou matrace s vyšší citlivostí, to znamená například s vyšším počtem anatomických zón.

2. Testování matrace

Před nákupem matrace je dobré si ji vyzkoušet. Nabízíme možnost vyzkoušení matrace v obchodě, co vám umožní zjistit, zda je pro vás pohodlná. Na základě vašich představ a požadavků vždy nabídneme vhodné varianty a doporučíme tu nejlepší volbu.

3. Kvalita a trvanlivost

Investice do kvalitní matrace se vyplatí v dlouhodobém horizontu. Při výběru matrace je důležité zvážit materiály a konstrukci, aby byla matrace trvanlivá a poskytovala podporu po mnoho let. Není totiž nic horšího pro odpočinek než spát na zdeformované matraci.

4. Cena

Cena je samozřejmě důležitým faktorem. Je dobré stanovit si rozpočet a hledat matrace, které nabízejí nejlepší poměr cena/výkon. Někdy se vyplatí investovat o něco více do kvalitnější matrace, která vám poskytne lepší spánek a vydrží déle. I s tímto vám poradíme a nabídneme matrace, které budou vyhovovat jak zdravotně tak finančně.

Přijďte si vybrat tu svou.

Matrace o rozměru 140x200 cm jsou skvělou volbou pro jednotlivce, kteří preferují větší prostor na spaní, nebo pro páry s omezeným prostorem v ložnici. Při výběru matrace je důležité zvážit různé typy materiálů, své spánkové potřeby a rozpočet. Kvalitní matrace může významně zlepšit kvalitu vašeho spánku a celkovou pohodu, takže se vyplatí investovat čas a úsilí do jejího výběru.