Matrace 140x200 a jak ji vybrat

Jak vybrat ideální matraci 140x200 pro váš domov

Výběr správné matrace je klíčovým krokem k zajištění kvalitního spánku. Při hledání ideální matrace 140x200 byste měli zvážit několik důležitých faktorů, jako jsou materiál, tvrdost, odolnost a samozřejmě i cena. V tomto článku se podíváme na to, jak vybrat nejlepší matraci pro vaše potřeby, a představíme vám nabídku na našem e-shopu New Dreams, kde najdete široký výběr kvalitních matrací za dostupné ceny.

 

Proč zvolit matraci 140x200?

Matrace 140x200 je ideální volbou pro jednotlivce, kteří chtějí prostorné lůžko, nebo pro páry, které preferují menší postele. Tento rozměr matrace je populární díky své univerzálnosti a pohodlí. Zajišťuje dostatečný prostor pro pohodlný spánek, aniž by zabírala příliš mnoho místa v ložnici.

 

Výhody matrace 140x200

Matrace o rozměru 140x200 cm nabízí několik klíčových výhod:

  1. Pohodlí pro jednotlivce i páry: Tento rozměr je dostatečně široký pro pohodlný spánek jedné osoby, ale zároveň může poskytnout pohodlný prostor pro dva lidi.
  2. Úspora místa: Pokud máte menší ložnici, matrace 140x200 je ideální volbou, protože nezabírá příliš mnoho prostoru.
  3. Dostupnost: Tento rozměr matrace je velmi běžný a můžete si vybírat z široké nabídky různých typů matrací, které se liší materiálem, tvrdostí a dalšími vlastnostmi.

 

Typy matrací 140x200

Při výběru matrace 140x200 je důležité zvážit různé typy matrací, které jsou na trhu dostupné. Každý typ má své výhody a nevýhody, které byste měli zvážit podle svých preferencí a potřeb.

 

Pěnové matrace

Pěnové matrace jsou velmi populární díky své schopnosti přizpůsobit se tvaru těla a poskytovat optimální podporu. Pěna také dobře tlumí pohyb, což znamená, že pokud se jeden z partnerů v noci převalí, druhý to téměř neucítí.

  1. Paměťová pěna: Paměťová pěna je známá svou schopností přizpůsobit se tvaru těla a poskytovat vynikající oporu. Je vhodná pro lidi, kteří trpí bolestmi zad nebo kloubů.
  2. Studená pěna: Tento typ pěny nabízí vyšší prodyšnost a rychlejší návrat do původního tvaru po zatížení. Je ideální pro lidi, kteří se v noci hodně potí.

 

Pružinové matrace

Pružinové matrace jsou klasickou volbou, která je oblíbená díky své dlouhé životnosti a pevnosti. Jsou vyrobeny z kovových pružin, které zajišťují dobrou podporu těla.

  1. Bonelové pružiny: Tento typ pružin je spojený do jedné jednotky, což zajišťuje pevnou a stabilní podporu. Je to ekonomická varianta vhodná pro ty, kteří hledají cenově dostupné řešení.
  2. Taštičkové pružiny: Každá pružina je uložena v samostatné taštičce, což zvyšuje komfort a eliminuje přenos pohybu mezi partnery. Tato matrace je ideální pro páry.

 

Latexové matrace

Latexové matrace jsou vysoce odolné a nabízejí skvělou podporu pro tělo. Jsou přirozeně hypoalergenní a odolné proti roztočům, což je činí ideálními pro alergiky.

  1. Přírodní latex: Tento typ latexu je vyroben z přírodního kaučuku, což zajišťuje vysokou pružnost a dlouhou životnost matrace.
  2. Syntetický latex: Je cenově dostupnější a nabízí podobné vlastnosti jako přírodní latex, i když s mírně nižší odolností.

 

Jak vybrat správnou tvrdost matrace 140x200?

Správná tvrdost matrace je klíčová pro zajištění pohodlného a zdravého spánku. Tvrdost matrace by měla být zvolena podle vaší váhy, preferencí a zdravotního stavu.

Tvrdá matrace

Tvrdé matrace poskytují pevnou oporu, která je ideální pro lidi s vyšší tělesnou hmotností nebo pro ty, kteří spí na zádech. Tvrdší povrch může pomoci udržet páteř v přirozené poloze, což snižuje riziko bolesti zad.

Středně tvrdá matrace

Středně tvrdé matrace jsou univerzální volbou, která vyhovuje většině lidí. Nabízejí vyváženou podporu a pohodlí, což je ideální pro páry s různými preferencemi ohledně tvrdosti matrace.

Měkká matrace

Měkké matrace jsou vhodné pro lidi s nižší tělesnou hmotností nebo pro ty, kteří spí na boku. Měkký povrch umožňuje lepší přizpůsobení matrace tvaru těla, což snižuje tlak na klouby a zlepšuje krevní oběh.

 

Jak se starat o matraci 140x200?

Aby vám matrace 140x200 dlouho vydržela a zůstala pohodlná, je důležité se o ni správně starat. Zde je několik tipů, jak zajistit dlouhou životnost vaší matrace.

 

Pravidelné otáčení

Otáčením matrace každý měsíc můžete zabránit jejímu prolehnutí a prodloužit její životnost. Některé matrace mají označení, jakým způsobem je otočit, takže se ujistěte, že tuto radu dodržujete.

 

Použití matracového chrániče

Matracový chránič může výrazně prodloužit životnost matrace. Chrání ji před nečistotami, vlhkostí a opotřebením. V naší nabídce najdete kvalitní matracové chrániče, které dokonale padnou na matrace 140x200.

 

Větrání matrace

Pravidelné větrání matrace je důležité pro udržení její čerstvosti a hygieny. Stačí nechat matraci několikrát do roka volně větrat, ideálně na slunci, aby se odstranila přebytečná vlhkost a zápach.

 

Kde koupit kvalitní matraci 140x200?

Pokud hledáte kvalitní matraci 140x200, navštivte náš e-shop New Dreams. Nabízíme široký výběr matrací, které vyrábíme, a které splňují všechny potřebné normy kvality a hygieny. Naše matrace jsou navrženy tak, aby vám poskytly maximální pohodlí a dlouhou životnost.

 

Proč nakupovat u nás?

  1. Široký výběr: Nabízíme matrace různých typů, tvrdostí a cenových kategorií, takže si u nás vybere každý.
  2. Kvalita: Spolupracujeme pouze s ověřenými výrobci, kteří zaručují vysokou kvalitu a bezpečnost svých výrobků.
  3. Rychlé doručení: Většinu matrací máme skladem a doručujeme je rychle a spolehlivě až k vám domů.
  4. Zákaznický servis: Náš tým odborníků je vám k dispozici, aby vám poradil s výběrem matrace, která bude vyhovovat vašim potřebám.

Výběr správné matrace 140x200 je důležitý pro váš zdravý a kvalitní spánek. Při rozhodování zvažte různé typy matrací, tvrdost a materiály, abyste našli tu, která bude nejlépe vyhovovat vašim potřebám. Nezapomeňte také na správnou péči o matraci, aby vám vydržela co nejdéle. Pokud hledáte široký výběr kvalitních matrací, navštivte náš e-shop New Dreams, kde vám rádi pomůžeme s výběrem.