Postele z masivu

Postele z masivu: Luxus, který si zaslouží každý interiér

Postele jsou jedním z nejdůležitějších kusů nábytku v našich domovech. V ložnici trávíme velkou část svého života a kvalitní spánek je zásadní pro naše zdraví a pohodu. Výběr správné postele proto není jen otázkou estetiky, ale také kvality a pohodlí. Pokud hledáte postel, která v sobě kombinuje luxusní vzhled, dlouhou životnost a ekologický přístup, zvažte postele z masivu.

 

Proč si vybrat postel z masivu?

Kvalita a odolnost

Jedním z hlavních důvodů, proč jsou postele z masivu tak oblíbené, je jejich kvalita. Dřevo je přírodní materiál, který vyniká svou pevností a odolností. Masivní dřevěné postele jsou schopné vydržet dlouhé roky používání, aniž by se opotřebovaly či ztratily na svém vzhledu. To z nich činí ideální volbu pro ty, kteří hledají dlouhodobou investici do svého nábytku.

Navíc, masivní dřevo je velmi stabilní materiál, který je méně náchylný k deformacím nebo prasklinám ve srovnání s jinými materiály, jako jsou MDF nebo dřevotříska. Postel z masivu je proto nejen krásná, ale také velmi praktická volba, pokud hledáte dlouhotrvající řešení pro vaši ložnici.

 

Přírodní vzhled a jedinečnost

Každý kus dřeva je jedinečný, což znamená, že i každá postel z masivu je originál. Přírodní struktura a kresba dřeva dodává posteli osobitý a nezaměnitelný charakter. Masivní dřevo přináší do ložnice teplo, přirozenost a útulnou atmosféru, kterou jiný materiál jen těžko napodobí.

Pokud máte rádi interiéry s přírodním nádechem, postel z masivu je skvělou volbou. Můžete si vybrat z různých druhů dřevin, jako je dub, buk nebo jasan, a přizpůsobit tak vzhled postele vašemu vkusu a stylu ložnice.

 

Velikost postele

Dalším důležitým faktorem při výběru postele z masivu je její velikost. Při výběru vhodné velikosti je potřeba vzít v úvahu nejen prostor v ložnici, ale také vaše osobní potřeby. Nejčastějšími rozměry postelí jsou:

  • 90 x 200 cm – Standardní jednolůžko vhodné pro jednu osobu nebo pro menší prostory.
  • 140 x 200 cm – Pohodlné dvoulůžko pro jednu osobu nebo menší páry.
  • 160 x 200 cm – Oblíbená velikost pro dvoulůžka, která nabízí dostatek prostoru pro pohodlný spánek.
  • 180 x 200 cm – Prostorné dvoulůžko ideální pro páry, kteří potřebují více prostoru pro spaní.

 

Design a styl

Postele z masivu mohou být vyráběny v různých designech, aby vyhovovaly jak moderním, tak tradičním interiérům. Vybírat můžete mezi minimalistickými postelemi s čistými liniemi, rustikálními postelemi s hrubou strukturou dřeva, nebo luxusními postelemi s vyřezávanými detaily.

Pro inspiraci můžete navštívit náš web New Dreams, kde najdete širokou nabídku masivních postelí v různých stylech a provedeních.

 

Jak správně pečovat o postel z masivu?

Pravidelné čištění

Postele z masivu vyžadují minimální údržbu, aby zůstaly krásné a funkční po dlouhá léta. Důležité je pravidelné čištění prachu a špíny. K čištění postačí suchý nebo mírně vlhký hadřík. Dřevo by nemělo být dlouhodobě vystaveno vlhkosti, aby nedošlo k jeho poškození nebo deformaci.

Ošetření povrchu

Jednou za čas je vhodné postel ošetřit speciálním olejem nebo voskem, který dřevu dodá ochranu a zvýrazní jeho přirozenou krásu. Při výběru ošetřovacích přípravků dbejte na to, aby byly vhodné pro typ dřeva, ze kterého je vaše postel vyrobena.

Ochrana před poškozením

Při manipulaci s těžkými předměty nebo nábytkem kolem postele dbejte na to, aby nedošlo k poškrábání nebo mechanickému poškození dřeva. Doporučujeme používat podložky pod nábytek nebo koberce, které minimalizují riziko poškození podlahy i postele.

 

Kde zakoupit kvalitní postele z masivu?

Pokud hledáte kvalitní a cenově dostupné postele z masivu, podívejte se na nabídku na našem e-shopu New Dreams. Nabízíme široký výběr postelí z masivu, které jsou vyrobeny z kvalitních materiálů a splňují náročné požadavky na design i funkčnost. Neváhejte nás kontaktovat, rádi vám poradíme s výběrem ideální postele pro vaši ložnici.