Pružinová matrace Full Form

Pružinová matrace

Pružinové matrace jsou dlouhodobě jednou z nejoblíbenějších variant matrací, a to nejen díky jejich tradiční konstrukci, ale také díky schopnosti poskytovat podporu a pohodlí pro tělo během spánku. Na našem eshopu nabízíme několik typů pružinových matrací, které se liší svou konstrukcí, vlastnostmi a vhodností pro různé typy spáčů. Vyrábíme taštičkové pružinové matrace, které mají své specifické výhody a nevýhody. 

 

Taštičkové pružinové matrace

Taštičkové matrace představují modernější typ pružinových matrací, který se vyznačuje výrazně vyšší úrovní komfortu a lepší přizpůsobivostí tvaru těla. Hlavním rozdílem oproti bonellovým matracím je způsob, jakým jsou pružiny uspořádány. V taštičkových matracích jsou jednotlivé pružiny zabaleny do samostatných textilních „taštiček“, které nejsou mezi sebou pevně propojeny. Díky tomu se každá pružina může pohybovat nezávisle na ostatních.

 

Konstrukce taštičkových matrací

Každá pružina v taštičkové matraci je umístěna do vlastní textilní kapsy (taštičky), což zajišťuje, že pružiny nejsou přímo propojeny a mohou se pohybovat nezávisle na sobě. To znamená, že taštičkové matrace se lépe přizpůsobují tvaru těla a poskytují více zón podpory. Například páteř, boky a ramena mohou být lépe podpořeny díky této nezávislosti pružin.

Díky tomu, že pružiny nejsou propojeny, je také minimalizován přenos pohybu mezi partnery na matraci, což zvyšuje komfort při spánku pro oba. Navíc je možné upravit počet a tvrdost pružin v různých částech matrace, což umožňuje ještě větší individualizaci podpory.

 

Výhody taštičkových matrací

  1. Výborná přizpůsobivost: Taštičkové matrace se díky své konstrukci skvěle přizpůsobují tvaru těla, což zajišťuje optimální podporu a komfort.
  2. Minimalizace přenosu pohybu: Nezávislý pohyb pružin znamená, že pokud se jedna osoba na matraci pohne, druhá to téměř nepocítí. To je ideální pro páry, kde jeden z partnerů má neklidný spánek.
  3. Zóny podpory: Taštičkové matrace často obsahují různé zóny podpory, které jsou navrženy tak, aby poskytovaly specifickou oporu různým částem těla, což může pomoci při bolestech zad nebo jiných zdravotních potížích.

 

Nevýhody taštičkových matrací

  1. Vyšší cena: Taštičkové matrace bývají dražší než bonellové, což může být pro někoho překážkou při nákupu.
  2. Váha: Kvůli složitější konstrukci a vyššímu počtu pružin mohou být taštičkové matrace těžší, což může být nevýhodné při manipulaci nebo stěhování.

Výběr mezi bonellovou a taštičkovou matrací závisí na individuálních potřebách a preferencích spáče. Bonellové matrace nabízejí tradiční pevnou podporu, dlouhou životnost a dobrou ventilaci, což je ideální pro ty, kteří hledají spolehlivou a ekonomickou variantu. Na druhou stranu, taštičkové matrace poskytují toto všechno a navíc vyšší úroveň komfortu, lepší přizpůsobivost tvaru těla a navíc minimalizují přenos pohybu, což je ideální pro páry a náročnější spáče.

Pokud se rozhodujete, která matrace je pro vás nejlepší, zvažte své priority – zda je pro vás důležitější cena, pevnost, nebo komfort. Oba typy matrací mají své výhody a nevýhody, a proto je důležité je pečlivě zvážit před konečným rozhodnutím.

Pro více informací o různých typech pružinových matrací a jejich specifikacích můžete navštívit stránku New Dreams, kde najdete širokou nabídku matrací, které vám pomohou najít tu pravou pro vaše potřeby.